Inte dagens nyheter...

Inte dagens nyheter...

Våld, lycka, framsteg och motgångar. Det var bättre förr, eller?


---------------------------------------------
(2018-07-11)
OBS!
---------------------------------------------
KB har grejat på sin sida så att gamla länkar inte längre fungerar.
Jag funderar för fullt på hur det ska lösas. Länkar från nu fungerar dock.
---------------------------------------------Kungliga biblioteket har skannat in mängder av äldre svenska dags- och veckotidningar, med fantastiska nyheter.

Här har jag tagit fram det bästa och värsta från veckotidningen Östgötaposten, eller om den heter Östergötlands veckoblad Östgöta-Posten, med det bästa och värsta från bland annat Östgöta Correspondenten.

Östgötaposten drevs av det vi i dag kallar Corren, som en form av veckotidning.

Not: Ibland kan det bli riktigt läskigt, men så uttryckte man sig då :-O
Valutaomvandlare: 1.000:- år 1897 motsvarar 64.835:- år 2018. Se mer på Rodney Edvinssons sida.

Drick Salubrin, mot hosta...

AnnonsSkapad av Uffe Johansson 2018-02-25 10:46

Östgötaposten 1909-03-05Mot hosta och halskatarrer vinner originalfabrikatet Salubrin på grund af sin giftfrihet och de gynnsamma verkningar, det medför, oafbrutet ökad användning såsom det värdefullaste behandlingsmedel.

Det bör användas på sätt, som bruksanvisningen angifver, till inandning och gurgling. Mot hals- och bröstkatarrer användas därjämte värmande salubrinomslag, som, då de äro rätt anlagda, medföra gynnsammare verkan än något annat hittills kändt utvärtes medel.

Mot förkylning och influensa intages en å två teskedar Salubrin i ett dricksglas vatten, och de gynsamma verkningame af denna enkla kur framhållas af alla, som försökt den.

Varning! Särskildt för invärtes bruk är det af yttersta vikt tillse, att man ej erhåller orena och med gifter uppblandade efterapningar. Såsom exempel på, huru lättsinnigt folk låter inbilla sig, att allt, som utgifves vara Salubrin, verkligen är det, må anföras, att lönnkrögare — enligt hvad som nu ledts i bevis — användt salubriuflaskor med mina etiketter för försäljning af stora mängder spirituösa.

Erfarenheten visar för öfrigt, att det endast behöfves bereda underhaltiga efterapningar, tillsätta dem med bakteriegifter och utbjuda dem till högt pris, under förebärande att de äro bättre än Salubrin, för att locka köpare.

Salubrin tillhandahålles hos Fru Karin Dahlgren, Borgmästaregatan 6, Linköping.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Om Salubrin på Wikipedia.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.